Hírek

Dr. Ősz Ágnes: már a pandémia előtt elindítottunk egy UV-fertőtlenítő projektet

Vajon csökkent vagy emelkedett az üzemeltetés költsége a COVID évében? Mit mutatnak az adatok? Hogy mit várhatunk az egészség és a higiéniai megoldásoktól az ingatlanpiacon, mit jelent ez a gyakorlatban, arról az FM & Hybrid Office negyedik szekciójában beszélgettek a szakértők. A rendezvényen a B+N tudományos munkatársa, Dr. Ősz Ágnes is részt vett. A portfolio.hu összefoglalója a rendezvényről.

Kis-Szölgyémi Ferenc: cél lesz az, hogy a cégek biztonságos környezetbe visszahozzák a dolgozókat

Nemrégiben ért véget a 2021-es FM & Hybrid Office konferencia, ahol az irodapiac jelenjét, jövőjét és minden velejáróját vitatták meg a résztvevő szakértők. A szakértők egyet értettek abban, hogy a hibrid irodahasználat most a legelképzelhetőbb kimenetel, és csak ritkán van példa arra, hogy valaki teljes egészében otthoni munkavégzésre küldi a dolgozóit – számolt be az eseményről a portfolio.hu. A meghívottak között ott volt Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója is.

Kis-Szölgyémi Ferenc: Milyen vakcinára van szüksége az irodapiacnak?

A B+N Super Gold+ támogatásával június 8-án jön az FM & Hybrid Office Konferencia. Fókuszban a fenntarthatóság és rugalmasság lesz. A délelőtti Milyen vakcinára van szüksége az irodapiacnak? című kerekasztal beszélgetésen részt vesz Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója is.

Jóváhagyta a B+N ISS Facility Services házasságot a GVH

Hatósági bizonyítványt adott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a B+N Referencia Zrt. közvetlen egyedüli irányításszerzésére az ISS Facility Services Létesítménygazdálkodási Kft. felett. A határozattal hivatalossá vált a B+N és az ISS összefonódása. A B+N Referencia Zrt. ezzel a felvásárlással a térségben is meghatározó létesítményüzemeltetővé vált – adta hírül az fmbusiness.hu facility management hírportál.

Autonóm, UV fénnyel fertőtlenítő, mesterséges intelligencia alapú akadályfelismeréssel működő fertőtlenítő robot fejlesztése

A B+N Referencia újabb innovatív beruházása. UV fertőtlenítő berendezés a még magasabb higiéniáért.

Nagy dobásra készül a B+N Referencia

A B+N Referencia Zrt. alkalmazottainak száma ezzel a tranzakcióval túllépi a 10 ezer főt – mondta Kis-Szölgyémi Ferenc.

A B+N Referencia Zrt. nemzetközi terjeszkedésbe kezdett

A nemzetközi szinten is jelentős felvásárlással a magyar cégcsoport a régió egyik legjelentősebb létesítményüzemeltetőjévé vált. A tranzakció az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar érdekeltségeit érinti. A terjeszkedés a teljes magyar gazdaság szempontjából is fontos lépés.

B+N: A kórházak tisztasága betegbiztonsági kérdés!

Hatalmas változások lesznek a kórházakban a higiénia minősége tekintetében. A magyarországi állami kórházak takarítási protokollja új, egységes és magasabb szintű lesz – számolt be a krcfm.hu.

Kis-Szölgyémi Ferenc: Olyan ugrás következhet be az intézményekben a takarítás minősége terén, mint amikor a vonalas telefonról átálltunk a mobiltelefonra

Új világ jön a takarítás, tisztaság és intézményi fertőtlenítés területén. Kis-Szölgyémi Ferenc (B+N Referencia Zrt.) a portfolio.hu újságírójának arról is beszélt, hogy ez egy keretmegállapodás, a kórházaknak van lehetőségük saját maguk megszervezni a takarítási szolgáltatást, nem muszáj lehívniuk ezt a központi lehetőséget. Abban viszont változás jön, hogy új, egységes és magasabb szintű standardeknek kell megfelelni a higiénia területén. Ezzel pedig szerinte mindenki nyerni fog – írta a portfolio.hu.

Milyen fényben dolgozunk jobban?

Mi az, ami egyszerre van hatással a pénztárcánkra, az egészségünkre és a szellemi és fizikai teljesítőképességünkre? A jól megválasztott beltéri világítás összetett hatásairól a B+N Üzemeltetési Igazgatóságának elektromos mérnökség vezetője, a Magyar Világítástechnikai Társaság elnöke, Nagy János beszélt a Millásreggeliben – az fmbusiness.hu cikke.

A létesítményüzemeltetés múltja és jelene, 100 év feletti pesti épületek nyomában

Az épületüzemeltetés régebbi szakma, mint azt sokan gondolnánk. Különböző formákban, de az FM szakemberek már régóta tevékenykednek. Munkájuk jelentőségét legjobban  a régi, akár több száz éves, mégis teljes pompájukban fennmaradt, ma is üzemelő épületek igazolják.

Metropol: Hihetetlen, milyen módszerrel sterilizálhatják a tömegközlekedési eszközöket a jövőben

Egy perc alatt elpusztítja szinte az összes gyakori kórokozót. A metropol.hu fotós beszámolója a B+N Referencia Zrt. UV alapú gyors és hatékony fertőtlenítő berendezéséről.

A B+N Referencia Zrt.-ről írták

Csokorba szedtünk néhány fontosabb cikket, amelyet a B+N Referencia Zrt.-ről írtak. Hírekben a B+N, Kis-Szölgyémi Ferenc.

B+N: Jöhet az UV-s mobilfertőtlenítés a vonatokra, villamosokra

Egyedi mobil UV-sterilizáló berendezést fejlesztett ki tömegközlekedési eszközök gyors fertőtlenítésére a B+N Referencia Zrt., a csírátlanításra alkalmas berendezésből február végére készül el az első 20 darabos széria – írta a Világgazdaság. A mobilberendezéssel a gyakori kórokozó mikroorganizmusok 99,9 százalékos elpusztításához maximum egy percre lesz szükség.

Vírusölés és fertőtlenítés az UV erejével: A B+N Referencia Zrt. kutatás-fejlesztés részlege UV alapú gyors és hatékony fertőtlenítő berendezések kialakításán dolgozik többféle felhasználási területen

A B+N Referencia Zrt. K+F részlege jelenleg egy vonatfertőtlenítő[1] és egy önjáró UV fertőtlenítő berendezés fejlesztésén is dolgozik, aminek segítségével a mikroorganizmusok 99,9 százalékának elpusztításához maximum 1 percre lesz szükség. A cég saját kutatás-fejlesztési részlege 2019-ben már sikerrel mutatta be innovatív, ROBIN névre keresztelt takarítórobotját, amit a nagy területek automatizált takarítására találtak ki, így segítve a nagyrészt emberi erőforrás igényű munka elvégzését.

Property Investment Forum 2020 konferencia

Mi foglalkoztatja most leginkább az FM szakmát? Egyáltalán szakmának tekinthető az FM? Melyek a legfontosabb szolgáltatásai és mik az elvárások a proptech-szemlélet meghonosulásának, konkrét akcióinak hatásával kapcsolatban? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Property Investment Forum 2020 konferencia panelbeszélgetésének tagjai – számolt be a portfolio.hu.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a B+N munkatársa

Magyarország Köztársasági Elnöke Nagy János villamosmérnök, a B+N Referencia Zrt. elektromos mérnökség vezetője, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítástechnikai Társaságának elnöke részére a hazai világítástechnika és energetika területén végzett kimagasló szakmai tevékenysége, valamint szakmai közéleti szerepvállalása elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozom – (alá)írta Áder János, köztársasági elnök. (Fotó: Véssey Endre)

Hatalmas méretű ipari mosógépet helyezett üzembe a Referencia Mosodák Zrt.

Az ország egyik legnagyobb és legmodernebb, kórházi textíliák mosásához használt mosógépét helyezett üzembe a B+N Referencia Zrt. leányvállalata, a Referencia Mosodák Zrt. Szegeden, az 500 ezer eurót meghaladó beruházásnak köszönhetően nagymértékben csökkent a mosáshoz használt víz és kemikáliák mennyisége. Az országos lefedettségű Referencia Mosodák Zrt. Magyarország egyik vezető textiltisztító vállalkozása: kilenc regionális mosodájában több mint nyolcvan kórházi telephelyet szolgál ki.

Így küzdöttek az elfeledett magyar “koronahősök”

Ha valakire igazán nagy felelősség és nyomás került az orvosok és ápolók mellett, azok a tisztaságért, higiéniáért felelős dolgozók, különösen azok, akik egészségügyi intézményben vagy a tömegközlekedési járatokon, megállókban dolgoztak és dolgoznak most is folyamatosan. Az elmúlt hónapokban az összeomló globális kereskedelem mellett nem volt könnyű játszma a megfelelő védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése, mégis ez volt a vírus elleni védekezés egyik legfontosabb momentuma. A portfolio.hu Szij Csabát, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettesét kérdezte a legnehezebb pillanatokról, illetve arról, hogy mit vár ezek után a takarítás minőségétől, az áraktól, a bérektől, illetve a takarítószakma megítélésétől.

“Valóságos licit és harc folyik a vírusölő fertőtlenítőkért” – Még 10-szeres áron is muszáj megvenni

Most értékelődött fel igazán az ingatlanüzemeltető cégek szerepe, amellett, hogy az üresen kongó épületek fenntartására még az egyik legnagyobb home office gyakorlat idején is oda kell figyelni, ők biztosítják azt is, hogy a nagyobb irodaházakban, vagy kórházakban, de akár még a tömegközlekedési járműveken is tisztaság fogadja a dolgozókat, utazókat. Mindezt egy olyan környezetben, amikor valóságos licit és harc folyik a vírusölő fertőtlenítőkért és a tisztítószerekért akár 10-szeres árat is elkérhetnek – írja a portfolio.hu.

Értünk teszik!

Hetek óta helytállnak a munkahelyükön, a koronavírus hozta problémákat (is) enyhítve. Orvosok, nővérek, mentősök, beteggondozók, takarítók, IT-szakemberek, futárok, járművezetők, kamionosok, pedagógusok, szociális gondozók, gyógyszerészek, bolti alkalmazottak, szemétszállítók: mind-mind emberfeletti erőfeszítést gyakorolva teszik a dolgukat. A Fanny magazinban a mi hősünk, Bordás Antalné Piroska, a B+N Referencia Zrt. alkalmazottja is nyilatkozott.

Erre a munkára mindig szükség van! Vedd észre!

Takarítás és fertőtlenítés – van, akinek ez a mindennapos feladata, még sincs megbecsülve. A takarítók munkájukat szinte láthatatlanul végzik – mondja Kis-Szölgyémi Ferenc, B+N Referencia Zrt.-nek vezérigazgatója. Elindult a B+N Referencia Zrt. Vedd észre kampánya – olvasható a hvg.hu-n.

Vedd észre: az egészségünkért dolgoznak a takarítók

Azok a cégek, amelyek hivatásos takarítókat foglalkoztatnak, munkaerőhiánnyal küszködnek. Ennek oka többek között az alacsony társadalmi presztízs és a megbecsülés hiánya. A változás érdekében hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított – tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenctől, a B+N Referencia Zrt.-nek vezérigazgatójától.

Elindult a Vedd észre kampány

Vedd észre! – A lesajnált munka, ami most mindenkinek elképesztően fontossá vált – olvasható a porfolio.hu-n. Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata „Vedd észre” kampányával a takarító szakma értékére és fontosságára, a sokszor nehéz időkben helytálló munkavállalók megbecsülésére kívánja felhívni a figyelmet – tudtuk meg mondja Kis-Szölgyémi Ferenctől, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatójától.

Így néz ki, mikor több ezer kórházi ágynemű vár mosásra

Az egészségügyi dolgozók odaadó munkája előtt már mind fejet hajtottunk, de egy kórház biztonságos üzemeltetéséhez más elengedhetetlen feladatok elvégzésére is szükség van – hívta fel a figyelmet a Referencia Mosodák Zrt. munkatársainak felértékelődött munkájára a femcafe.hu-n megjelent írás.

Díjazták a B+N munkatársát: Nagy János Az év energetikai tanácsadója

A Virtuális Erőmű Program keretében Nagy János, a B+N munkatársa elnyerte Az év energetikai tanácsadója 2020 díjat. A program Dr. Áder János köztársasági elnök fővédnöksége és Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott védnöksége alatt zajlott.

Tippek, mire figyeljünk a vírusos időszakban? A B+N szakemberének tanácsai

Nagy Zsuzsával, a B+N Referencia Zrt. Kórháztakarítás-üzletágának igazgatójával, higiéniai szakemberrel beszélgettünk a vírusos betegségek esetében felmerülő kérdésekről, személyes és szakmai megoldásokról.

Szij Csaba: Már a robottechnológia irányít a takarítási piacon

A jövő év végére száz takarítórobottal dolgozhat a B+N. Az idén 10-15 százalékkal nőhet a B+N Referencia Zrt. forgalma – mondta a Világgazdaságnak Szij Csaba, a tavaly 23,27 milliárd forintos árbevétel mellett 2,74 milliárdos nyereséget elérő takarítócég vezérigazgató-helyettese.

Kis–Szölgyémi Ferenc: Saját fejlesztésű takarítórobot áll munkába

ICA után ROBIN tarolhatja le a piacot, de nagyon. Húsz új, saját fejlesztésű takarító robotot állít munkába több hazai középületben és a ferihegyi repülőtéren a B+N Referencia Zrt. – közölte a szerdai sajtóbemutatón a facility management szakterület vezető társaság vezérigazgatója, Kis–Szölgyémi Ferenc.

Szakmai továbbképzési program indul a B+N Zrt.-nél

A B+N Zrt. számára kiemelt fontosságú, hogy a munkatársaink szakmai tudását, kompetenciáit folyamatosan fejlesszük. Tudjuk, hogy munkatársaink tudása növeli a cég értékét, így tudunk folyamatosan kiváló minőségű szolgáltatást nyújtani partnereinknek. Arra törekszünk, hogy minél több munkavállalónknak, függetlenül a cégben betöltött pozíciójától, legyen lehetősége képezni magát. Ezért is indultunk a VEKOP-8.5.2-17 – Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára pályázaton.

Jelentős mértékben fejlődött a terminálok tisztasága a budapesti reptéren

Jelentős mértékben javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér értékelése az utasok körében 2019 első félévében, derült ki a Budapest Airporttól független nemzetközi utaselégedettségi felmérésből (ASQ), amelynek keretében az utasok 36 különböző szempont alapján értékelik az őket leginkább érintő repülőtéri szolgáltatásokat – írta a bud.hu. A B+N Referencia Zrt. küldetésének tekinti, hogy a nemzetközi repterünk, mint az ország légikapuja, kiemelten jó benyomást keltsen.

Magyarország légikapujában magyar fejlesztésű takarító robotot tesztelnek

Egyedülálló, saját fejlesztésű takarító robot tesztelését kezdte meg az Airport Security Zrt. a Budapest Airport területén a takarítási feladatok magasabb színvonalú és automatizált ellátását megcélozva. Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „Már 2018 őszén, az Airport Security Zrt, 100% tulajdonrészének megvásárlása után megkezdtük a nemzetközi repülőtéren a szolgáltatásaink fejlesztését”.

“A létesítménygazdálkodás nem eléggé szexi” – Hogyan tegyük azzá?

Az üzemeltetés egyik legnagyobb kihívása a munkaerő utánpótlásának biztosítása. A fiatalok közül egyre kevesebben választják ezt a szakmát, aminek megoldására különböző programokat dolgoztak ki.

Budapest Airport: új takarító vállalat (B+N), fejlődő szolgáltatások

A repülőtér üzemeltetője néhány hete az Airport Security Zrt. új tulajdonosával, a B+N Referencia Zrt.-vel dolgozik együtt a repülőtér tisztaságának folyamatos fejlesztésén. Növeljük a takarítói létszámot, felülvizsgáljuk a folyamatokat, és új minőségbiztosítási rendszert vezetünk be a közeljövőben” – mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója.

Az Év Facility Management Cége – B+N Referencia Zrt.

A B+N Referencia Zrt. 1993-ban alakult. Az akkor még csak takarítással foglalkozó cég mára a magyar piac egyik legnagyobb facility management (FM) szolgáltatójává vált, és az 500 legnagyobb cég listáján a 334-ik helyet foglalja el. Szolgáltatási palettánk a klasszikus műszaki üzemeltetésen és takarításon túl kiterjed a teljeskörű dokumentum kezelési szolgáltatásokra, illetve foglalkozunk bértextília és munkavédelmi eszközök forgalmazásával is.

Kis-Szölgyémi Ferenc: Már tesztelik a magyar fejlesztésű robotot

Saját fejlesztésű takarítórobot tesztelését kezdte meg az Airport Security Zrt. a Budapest Airport területén a takarítási feladatok magasabb színvonalú és automatizált ellátását megcélozva – tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenctől.

FM: Eljött a robotok forradalma – Átalakul az egész ingatlanpiac?

Property Investment Forum 2018 konferencia.  A munkaerőt a robotok sem fogják kiváltani, az üzemeltetés 80-85 százalékban emberi munkát igényel – mondta a B+N Referencia Zrt facility management facility management szakembere.

Ezen a hihetetlen munkaerőhiányon már csak a csoda segíthet!

Az épületüzemeltetés egyik legnagyobb kihívása jelenleg a munkaerőhiány, amit rövid távon a technológiai fejlődés sem tud megoldani – hangzott el a Portfolio FM & Office 2018 konferenciáján.

Még több irodai munkahely szűnhet meg, mint gondoltuk

A magyar gazdaság más területeihez hasonlóan az ingatlankezelésben- és üzemeltetésben is jelentős problémát jelent a munkaerőhiány, a megoldást pedig a bérek emelése mellett a technológia fejlesztése hozhatja el.