Hírek

Jóváhagyta a B+N ISS Facility Services házasságot a GVH

Hatósági bizonyítványt adott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a B+N Referencia Zrt. közvetlen egyedüli irányításszerzésére az ISS Facility Services Létesítménygazdálkodási Kft. felett. A határozattal hivatalossá vált a B+N és az ISS összefonódása. A B+N Referencia Zrt. ezzel a felvásárlással a térségben is meghatározó létesítményüzemeltetővé vált – adta hírül az fmbusiness.hu facility management hírportál.

Az ISS Global A/S egy dániai székhelyű nemzetközi, tőzsdén jegyzett vállalat, amely még 2018 végén jelentette be, hogy más régiók mellett a kelet-európai érdekeltségeit is leépíti. A világ egyik legnagyobb karbantartó cége ezt belső átalakításokkal indokolta. A nemzetközi tenderben a B+N Referencia nyerte meg a magyarországi leányvállalat megvásárlási jogát, de nemcsak ez, hanem a csehországi, szlovákiai és román érdekeltségek is hozzá kerültek. Az utóbbiak tulajdonjoga az aláírás után azonnal átszáll a B+N-re, a magyarországi üzlet véglegesítéséhez azonban kellett a GVH jóváhagyása is – számolt be a tranzakció hátteréről a vg.hu.

Műszaki üzemeltetés, a catering- és a biztonsági szolgáltatások

Mint azt a világgazdaság írja, fő profilja a takarítás, a műszaki üzemeltetés, a catering- és a biztonsági szolgáltatások. A hazai vállalat, az ISS Facility Services Létesítménygazdálkodási Kft. a takarítási, épületüzemeltetési, őrzés-védelmi és cateringpiacokon aktív. Döntően nemzetközi nagyvállalati ügyfeleinek nyújt integrált üzemeltetési szolgáltatást. Nettó árbevétele a 2018-as 4,5 milliárd forintról 50 százalékkal, 6,85 milliárd forintra nőtt 2019-ben. A B+N az elmúlt két évtized alatt piacvezetővé vált Magyarországon ebben a jellemzően kompetitív szegmensben. Évek óta stabil szereplője az 500 legnagyobb árbevételű hazai vállalati rangsornak.

Kis-Szölgyémi Ferenc a vg.hu-nak: a régiós munkaerőbázis a nyugat-európai versenyképességünket is javítja

Mivel Európa kékgalléros munkavállalói alapvetően a kelet-közép-európai régióból származnak, meggyőződésem, hogy a jelentős régiós munkaerőbázis a nyugat-európai versenyképességünket is javítja. Ezt a versenyelőnyünket a jövőben kihasználva, ebbe az irányba is építkezünk majd – mondta Kis-Szölgyémi Ferenc vezérigazgató a vg.hu-nak.

B+N kutatás-fejlesztés: automatizálási megoldások a facility management piacon

A B+N saját kutatás-fejlesztési részleggel is rendelkezik, amely olyan automatizálási megoldásokat dolgozott ki, mint a 2019-ben bemutatott autonóm ipari takarítórobot, vagy a tavalyi fejlesztésű mobil UV-s fertőtlenítő eszköz – írta vg.hu.

Forrás: fmbusiness.hu, vg.hu

#B+N #ISS #Kis-Szölgyémi #facilitymanagement